Hoe beschermt Europa je tegen wanbetalers?
De Europese markt biedt heel wat mogelijkheden voor ondernemers. Door je niet te beperken tot de landsgrenzen kan je nieuwe hoogten bereiken met je zaak. Toch blijven veel ondernemers wantrouwig voor handel met het buitenland. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer je zakenpartner in het buitenland niet betaalt? Ontdek hier wat Europa doet om je te beschermen tegen internationale wanbetalers.
Om betalingen tussen bedrijven binnen Europa te vergemakkelijken, is de Single Euro Payments Area (SEPA) ontworpen. Hierdoor is het binnen de Europese Unie makkelijker om betalingen in euro af te ronden. Wanneer de tegenpartij toch weigert te betalen, heeft Europa drie belangrijke wetten die wanbetaling aanpakken.
Europese betalingsrichtlijn
Om de betalingen tussen Europese lidstaten te bespoedigen heeft Europa een betalingsrichtlijn in het leven geroepen. Deze richtlijn stelt onder andere een betalingstermijn van 60 dagen vast.
Europees betalingsbevel
Aan de hand van een vaste procedure kan je simpel een betaling afdwingen binnen de Europese Unie. Deze procedure kan ingeschakeld worden voor vorderingen waar geen enkele vorm van discussie rond bestaat. Wanneer de debiteur toch tijdig verweer indient, zullen de reguliere procedures van de lidstaat in kwestie gevolgd worden.
Ontdek hier alles over het verloop van de Europese betalingsbevelprocedure.
Europese procedure voor invordering
Deze procedure kan gebruikt worden om bedragen tot 2000 euro in te vorderen binnen de Europese Unie. Aan de hand van een tiendelige procedure die online te raadplegen valt, kan je het verschuldigde bedrag verkrijgen.
Wanbetaler in het buitenland? Schuldenaar in Nederland helpt je verder
Bij Schuldenaar in Nederland zijn we gespecialiseerd in betalingen afdwingen van Nederlandse wanbetalers. Door onze ruime ervaring krijgen we snel respons en krijg jij het geld waar je recht op hebt.
Maak nu een afspraak